29 days and counting
Blijf op de hoogte en volg Nathalie
01 Mei 2016 | Nederland, Zandvoort
In januari vroeg ik de Chef wat zijn vakantie plannen voor 2016 zijn (wij plannen onze vakanties het liefst gelijk omdat dit het beste werkt), hij had hier nog niet aan gedacht, ik daarin tegen wel en het begint te kriebelen.
Ik heb dus aangegeven dat ik de maand Juni vrij zou willen om een lange reis te gaan maken. Na een bijzonder druk jaar in 2015 ben ik toe aan avontuur, tijd voor mijzelf en ja dat kan ook dichter bij huis maar Canada wacht al een tijdje en het is nu voor mij de juiste tijd.
En jawel de hele maand juni heb ik vrij gekregen en dat zijn dan 5 weken (de Chef heb ik nog even in de waan gelaten dat het 4 weken zijn dit moet je namelijk voorzichtig brengen) die ik kan besteden aan mijzelf verbazen over alle nieuwe indrukken die ik ga opdoen, nieuwe mensen die ik ga ontmoeten, de mooie wereld ontdekken en mijzelf beter leren kennen.
Op dinsdag 31 mei vlieg ik samen met Fabienne naar New York! We hebben daar een giga wishlist af te werken en wij kunnen niet wachten om deze wereldstad te bezoeken.
De stad die je echt opvreet en doet verbazen tegelijk!.
Op maandag 6 juni nemen Fabienne en ik afscheid waarna zij terug gaat naar Nederland en ik door vlieg naar Calgary.
Aangekomen in Calgary word ik opgehaald door geheel onbekende mensen die op ongeveer 3 uur rijden wonen in het dorpje Caroline en daar een ranch bezitten met ongeveer 150 koeien, 50 schapen en 60 paarden, ze organiseren trail rides en hebben behoefte aan een ruiter. Caroline is niet te bereiken met het OV en ik ben blij met het aanbod om opgehaald te worden.
Het dorp is vernoemd naar Caroline Langley de dochter van Mr. and Mrs. Harvey Langley. De family heeft hier het postkantoor geopend in 1908.
Caroline heeft slechts 501 inwoners dus binnen de kortste keren ken je daar de meeste mensen. En zoals de eigenaren ook al zeiden de nieuwe bezoekers zijn de talk of the town, dus dat zal gezellig worden.
Ik zal ongeveer 10 dagen meedraaien op deze ranch en ik kan niet wachten om te paard de omgeving te verkennen!
Na mijn tijd in Caroline ga ik terug naar Calgary om vanuit daar in de resterende weken door te reizen naar Banff National Park, Lake Louise en Jasper National park.
Hier wil ik vooral gaan hiken, fietsen en raften.
Na mijn tijd in de wildernis is het de bedoeling dat ik richting Vancouver ga om vanuit daar Vancouver Island te ontdekken.
Op 1 juli ben ik aanwezig op Canada Day (4th of July maar dan in Canada) hele dag vol parades, drankjes en vuurwerk.
Op 2 juli vlieg ik in de middag terug naar Amsterdam om op 3 juli rond 11.40 te landen op Schiphol.
Nog 29 dagen te gaan en het is tijd om mijn backpack onder het stof vandaan te vissen en een inpak lijstje te gaan maken.
Nog 29 dagen te gaan en ik lees de Lonely Planet wat ik allemaal kan doen en vrienden geven geweldige tips.
Nog 29 dagen te gaan, het is zo voorbij en dan mag ik weer....
01 Mei 2016 - 19:41
Eric:
Wow weer een super gave reis voor de boeg zo te lezen :-)
Calgary is een leuke stad. Compact, maar prima te doen. Midden in het centrum is een hoog gebouw met op de zoveelste verdieping een waanzinnige (binnen)tuin. Aanrader. Maar vooral de omgeving met de rockies zijn natuurlijk place2be. Lake Louise en Banff zijn echt must do's! De berg in Banff om hoog lopen, daar (misschien nog in de sneeuw) een heerlijke hap eten en dan gratis met de gondel naar beneden. Kodak moments of your life!
Neem vanuit Calgary niet de highway, maar de "oude highway" die er separaat aan loopt als je richting Lake L/ Banff reist. Geweldige uitzichten onderweg, kans op beren en ander wild en gewoon een mooie weg om te rijden. Op de terugweg even stoppen bij de indianen range met restaurant (kan niet missen) voor een waanzinnig lekkere buffalo burger.
Maar vooral: genieten!!!! En eerst nog heel veel nachtjes aftellen.
Enjoy!
Wiggert:
Hallo Nathalie. Kijk al weer uit naar je boeiende reisverslagen. -
04 Juni 2016 - 09:21
Yvon:
Lieve Nathalie., New York,.!! Al vier dagen in die geweldige stad, nog even samen genieten, afscheid nemen (moeilijk), en op naar je volgende avontuur, goede reis en dikkeX